Світ захоплень
Кулінарія
Фірмові страви господині
Детальніше ознайомитися із журналами, можна у відділі
періодики за адресою: пр. Д. Яворницього, 18.
Журнал "Добрые советы" №11/2020
Журнал "Добрые советы" №12/2020
2 жовтки,
200 цукру,
1 пакетик ванільного цукру Dr. Oetker,
1 пакетик дріжджів Dr Oetker,
100 г вершкового масла,
2 стол. ложки какао Dr. OetKer,
500 гр. борошна,
- Для опари молоко підігріти до теплого стану, додати 1 стол. ложку цукру, дріжджі Dr.Oetrer.
- Всипати борошно до отримання консистенції густої сметани,
- перемішати і накрити посуд харчовою плівкою, в якій зробити дірочку,
- поставити опару в тепло на ЗО хв жовтки розтерти з 2 стол. ложками цукр, і ванільним цуром Dr. Oetker.
- Всипати цукор, добре перемішати. Розтопити і масло, остудити. 100 г борошна перемішати з какао Dr. Oetker та родзинками.
- В опару поступово додавати борошно, постійно перемішуючи. Додати решту продуктів.
- Тісто вимішувати 15 хв. Накрити плівкою, зробити в ній дірочку, поставити в тепло.
- Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, перекласти в змащену маслом форму, накрити рушником і залишити в теплі на 40 хв.
- Випікати за 180°С 5 хв. Готовий кекс можна полити глазур'ю, подати на стіл охолодженим.
Печені яблука з начинкою
Скумбрия с овощами
Детальніше ознайомитися із книжкою, можна у відділі патентно-технічної літератури за адресою: пр. Д. Яворницького,
Журнал "Добрые советы" № 1/2021
Журнал "Добрые советы" № 2/2021
Журнал "Добрые советы" №5/2021
Великодні смаколики
Капкейки з вершковим кремом та декором
135 молока, 5 г сухих дріжджів, 325 г вершкового масла, 2 яйця, 2 жовтки, 125 г цукру, 10 г в цукру, 3 корицею Dr. Oetker, 0,5 чайн. ложки солі, 460 г борошна, 450 г цукрової пудри Dr. Oetker, 1 чайн. ложка ванільного екстракту, декор. Для приготування опари у мисці змішати 20 г борошна та 25 г цукру, додати 120 мл теплого молока і сухі дріжджі. Накрити миску рушником і поставити у тепле місце на 5-10 хв. Для приготування опари у мисці змішати 20 г борошна та 25 г цукру, додати 120 мл теплого молока і сухі дріжджі. Накрити миску рушником і поставити у тепле місце на 5-10 хв. Для приготування тіста змішати яйця з цукром, цукром з корицею Dr. Oetker та сіллю. Окремо змішати борошно зі 100 г розтопленого вершкового масла. Змішати з опарою. Замісити тісто. Наповнити форми для кексів тістом на дві третіх. Збити жовтки. Змастити ними кексики. Випікати 20 хв за температури 180°С. Для приготування крему змішати блендером вершкове масло (225 г), цукрову пудру Dr. Oetker і 15 г молока. Коли капкейки охолонуть, сформувати великодній десерт. За допомогою кулінарного шприца обережно викласти крем. Зверху кексики можна прикрасити святковим декором. Для цього чудово підійдуть великодні писанки, шоколадні зайці з мастики або присипка.
|