Травень  2021 року
 
Пропонуємо до вашої уваги список книг, які мали найбільший попит цього року.
Під час складання рейтингу враховувалися запити читачів відділів обслуговування.

 

1568066 821.111(73)Г79
Грей Чаплін Літа.Дружина короля вечірки: мемуари.-Х.: Вид-во

 
Літа Ґрей Чаплін відома як друга дружина легендарного коміка Чарлі Чапліна, мати двох його синів, невдала акторка і прототип набоковської Лоліти. Її шлюб із Чапліном тривав менше трьох років і закінчився гучним розлученням. Літа Грей пише так само , як жила , прямолінійно ,відверто і з гумором.Вона згадує свій шлюб з Чапліном без образ і майже обєктивно.Чарлі зображено далеко не святим , але й не демоном. Любителям мемуаної літератури та тим,хто цікавиться мистецтвом кіно ми рекомендуємо цю книгу.

1556890 821.111 Д47
Дірборн М. Гемінгвей.-К.: Наш формат,2018.-640с.

 
Ернест Гемінґвей один із найвидатніших американських прозаїків. Він познайомив читачів з іншим Парижем, особливою Америкою, Африкою, Кубою. А головне — показав світ яскравішим, стихійнішим, пристраснішим та романтичнішим. На кожному етапі його життя ми бачили нового Гемінґвея — довготелесого хронікера «утраченого покоління», мужнього мандрівника, що описував подвиги на арені для кориди, репортера на фронтах Громадянської війни в Іспанії і врешті-решт — легенду повоєнних років на Кубі. Однак трагедію, що сталася з ним, до кінця так і не зрозуміли. Детально аналізуючи листи,щоденники та архівні матеріали , М.Дірборн намагається прояснити внутрішній світ цієї надзвичайної людини. В цій книзі ми маємо найповніший портрет Геміенгвея.

В 1568023 629(031) Е 37
Єжелий С. Енциклопедія сучасного транспорту .- Харьків, 2018

 
Швидше відкривай книгу - і вирушай у подорож на електромобілі, квадрокоптера, ракеті і навіть на реактивному ранці!

Ф1551234 641.55(=161.2) К 77
Кравецька Л. Сучасна українська кухня з Лесею Кравецькою.- Харків, 2013

 
Выдкрийте для себе українську кухню по-новому! Леся Кравецька ,відома авторка і вправна господиня, зібрала близько 200 найкращих рецептів сучасної української кухні. Ці страви перетворять будь-яку традиційну сімейну вечерю на цікаву гастрономічну пригоду! Покрокові рецепти допоможуть вам без проблем приготувати домашню смакоту з простих та доступних інгрідієнтів!

1560143 635.1/.8 Л 24
Лапшина Л.Л. Огород на подоконнике, лоджии, балконе.- Харьков, 2017

 
Потішити себе і свою сім'ю свіжою зеленню й овочами о будь -якій порі року? Немає нічого простішого, і ми вас у цьому переконаємо. За вікном листопад або сніг, або весняна відлига, а на вашому столі - салат зі свіжих натуральних овочів і запашних трав, вирощених без грама хімії... Це можливо! Розгортайте книжку й садіть власний город на підвіконні, тим паче що це зовсім не складно. Гарного врожаю!

В 1567963 629(031) М31
Маслова Т. Енциклопедія видатних винаходів.- Харьков.- 2018

 
Як з'явилося колесо хто був "предком" сучасного телефона? Хутчіш відкрий книгу - і знайомся з видатними винаходами людства! Ти дізнаєшься, яким був перший автомобіль, як влаштований рентген хто винайшов телескоп і навіщо випустив серію вогнеметів! На тебе чекають: пізнавальні факти в датах і цифрах, наочні схеми, і звичайно ж, сучасне застосування!

1557189 821(100)С30
Семків Р.Як читати класиків.-Київ: Пабулум, 2018.-288с.

 
Ця книжка про підкорення могутньої сили - сили літератури. Автор веде непростим, проте цікавим шляхом: через різні жанри та творчість відомих письменників - від Олександра Дюма та Еміля Золя до Вірджинії Вулф та Джона Толкіна. За час подорожі читач навчиться розуміти книжки краще: вловлювати неочевидні сенси і зв'язки між текстами, отримувати задоволення від складного письма і, врешті, виробляти власні стратегії читання. Ця книжка про могутність і проникливу силу читання, що є доступною всім і кожному машиною часу і якщо існує істина ,то йти до неї треба через тисячі сторінок.Автор книги- Ростислав Семків – літературознавець, критик, перекладач, директор видавництва «Смолоскип», доцент кафедри літературознавства «Києво-Могилянської Академії».

1560103 641.56(083.12) Ф 42
Феоклистова И.В. Лучшие блюда из мяса для праздников и на каждый день.- Харьков, 2018

 
Хто не полюбляє м'ясо - соковите й запашне? Але як його правильно і смачно приготувати? Поради й рецепти з цієї книжки вам допоможуть! Ви дізнаєтеся, як вибирати м'ясо , як варити, смажити, запікати яловичину, свинину, баранину, птицю і кролика, що приготувати з фаршу й субпродуктів. Курячий хлібець чи фаршировані булочки на сніданок, апетитний суп чи печеню до обіду, люля-кебаб, соковиті котлети чи хрусткі шніцелі на вечерю, холодець чи смачний салат для святкового столу - з нашими рецептами і ваші гості, і сім'я будуть ситі. Смачного!