Хижняк Катерина  Про своє підприємство - з любов'ю та гордістю
// Охорона праці. - 2024. -№ 1. - С. 26-30  ( 01.02.2024 )

Кожне підприємство зазвичай має свою візитівку, за якою його одразу впізнають споживачі. Одне з таких підприємств, де півстоліття тому вперше в Україні налагодили виробництво ласощів, смак яких ми пам'ятаємо з дитинства, - ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів».
Віхи в історії одного підприємства...
Історія почалася з поїздки до США і триває до наших днів.
 
Вирушив за океан із робочим візитом у далеких тридцятих роках минулого століття тодішній міністр харчової промисловості Анастас Мікоян. І почастували його там корнфлексом, який дуже сподобався міністрові. Це були пластівці з кукурудзяних зерен, присмачені різними добавками. Відмінний сніданок - уже готовий, ситний, можна приготувати з гарячою кавою, можна з молоком, а можна і так похрумтіти - кому як подобається. Головне - швидко, заощадження часу величезне, а користі та задоволення багато. Американці хрумтіли цим самим корнфлексом протягом дня, він був для них ласощами. Отже, повернувшись додому, Мікоян вирішив будь-що налагодити в Радянському Союзі випуск кукурудзяних пластівців.
Потрібно було будувати підприємство. Питання - де? Відповідь напрошувалася сама собою: звичайно ж, там, де не бракує сировини. А саме в Україні, яка славилася врожаями кукурудзи. У самій Україні вибір припав на Дніпропетровськ (сучасне місто Дніпро). 29 грудня 1936 р. міністр затвердив технічний проект, який передбачав будівництво цеху з виробництва корнфлексу на майданчику міського м'ясокомбінату.
 З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики ДОУНБ за адресою пр. Д. Яворницького 18.