Біловицька Наталія  Чому на Дніпропетровщині дорожчає хліб?
// Урядовий кур'єр. - 2015. -№ 50(19.03). - С. 7  ( 19.03.2015 )

У нашій невеличкій родині хліба вживаємо небагато, тому купуємо його не щодня. Тож коли довелося піти по чергову буханку, нова ціна на  улюблений орільський стала неприємним сюрпризом. Зросла і вартість хуторського, батонів дорожнього, гірчичного та інших популярних сортів хліба. Замість у середньому 5—6 гривень за буханку на нових цінниках красувалися цифри під 7—8, а то і 9 гривень. У продавців з’ясовую, чи ціни на хліб підняли ще кілька днів тому. А де ж соціальні сорти? Їх тут не знайшлося. Може, будуть у мережі магазинів, де завжди вихваляються низькими цінами? Іду туди. Хлібні полиці повні, ціни трохи нижчі. Щоправда, і хліб тут інших хлібозаводів, продукції яких зазвичай не купую. Соціального хліба також нема. «А його у нас швидко розбирають. Попри те, що завозять двічі на день до обіду. Ціна на соціальний тримається на рівні 3—4 гривень», — пояснює продавець.
Склади повні, озимі подають надію
Дешевший хліб виробляють за простою рецептурою: борошно, вода, сіль, дріжджі. За день на Дніпропетровщині такого хліба випікають близько 30%.
Полный текст смотри на сайте газеты:
http://www.ukurier.gov.ua/uk/articles/chomu-na-dnipropetrovshini-dorozhchaye-hlib
 и в отделе периодики Областной библиотеки по адресу: Днепропетровск, пр. К. Маркса, 18