Мирошниченко Інна  

Верховна Рада дозволила ввозити гуманітарну допомогу, придбану за донати українців, без розмитнення. Як це працюватиме?

//Юридична газета. - 2023. - 12 січня  ( 05.04.2023 )

Вказані закони звільняють від сплати ПДВ, ввізного мита та акцизу гуманітарну допомогу, що ввозиться на територію України благодійними та громадськими організаціями.

Як це працюватиме?

Закон України «Про гуманітарну допомогу» визначає, що гуманітарна допомога – цільова адресна безоплатна допомога в грошовій або натуральній формі, у вигляді безповоротної фінансової допомоги або добровільних пожертвувань, або допомога у вигляді виконання робіт, надання послуг, що надається іноземними та вітчизняними донорами із гуманних мотивів отримувачам гуманітарної допомоги в Україні. Гуманітарна допомога є різновидом благодійництва і має спрямовуватися відповідно до обставин, об’єктивних потреб, згоди її отримувачів та за умови дотримання вимог ст. 3 Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації». З повним текстом можна ознайомитись в інтернеті:  

https://yur-gazeta.com/publications/practice/mitne-pravo/verhovna-rada-dozvolila-vvoziti-gumanitarnu-dopomogu-pridbanu-za-donati-ukrayinciv-bez-rozmitnennya-.html