Шкарлет Сергій  

Вступна кампанія — 2021: є новації Про що варто знати тим, хто хоче вчитися на бюджеті та контракті

//Урядовий кур'єр. - 2021. - №123. - С.2  ( 01.07.2021 )

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що основна сесія цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання пройшла без зривів і порушень та з дотриманням карантинних вимог. За його словами, 528 учасників ЗНО досягли результату в 200 балів (торік таких було 447). При цьому 500 учасників отримали 200 балів з одного з іспитів, 27 — з двох, один учасник — з трьох.

Щодо вступу-2021, то міністр розповів, що розширено перелік вступників, які можуть подавати заяви в електронній формі. Залишилася можливість надсилання сканованих копій документів з електронним цифровим підписом вступника.

Сергій Шкарлет деталізував, щоб вступити на спеціальності — стоматологія, медицина, педіатрія потрібно набрати щонайменше 150 балів з другого та третього конкурсного предмета. Обов’язкові предмети ЗНО для вступу на ці спеціальності — українська мова та математика, а третій вступники могли обирати між біологією, хімією, фізикою. Також для більшості спеціальностей значно розширено перелік предметів ЗНО, які можуть використовувати як третій конкурсний предмет.

«Вступники зможуть подати максимум п’ять заяв на бюджет, як і торік, а вступників на контракт очікує новація щодо обмеження кількості поданих заяв для вступу — до 30 заяв включно.  З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: https://ukurier.gov.ua/uk/articles/vstupna-kampaniya-2021-ye-novaciyi/