Навоєнко Ігор Валентинович

 

директор видавництва АРТ-ПРЕС

Висловлюємо щиру подяку за подаровані (22.01.2016 р.) нові, добре оздоблені науково-методичні, літературно-художні, мистецькі книжкові видання в обмінний фонд бібліотеки.

До історико-публіцистичного збірника

Степаненко М.І. На основі взаємної поваги і довіри. Історико-публіцистичний збірник.- Дніпропетровськ: АРТ-ПРЕС, 2015.- 748 с.- (Міждержавний ін-т українсько-казахських відносин)

ввійшли три змістовно поєднані між собою роботи директора Міждержавного інституту українсько-казахстанських відносин Миколи Степаненка.
Центральноазійський барс. Книга присвячена історії розвитку казахської державності, культури та багатовіковим національним традиціям.
Україна і Казахстан в єдиному потоці історії. У цьому творі автор розповідає про спільну історію у
країнського і казахстанського народів, звертається до фундаментальних уроків минулого, розмірковує про історичний шлях, пройдений нашими народами, зупиняється на проблемі збереження спільної духовної спадщини.
На основі взаємної поваги і довіри. Книга розповідає про найважливіші події у новітній історії взаємин Республіки Казахстан і України. Висвітлюється становлення та розвиток політичних, економічних, культурних відносин між двома вже незалежними країнами, які завжди відрізнялися взаємоповагою і доброзичливістю, прозорістю
та всебічною взаємною підтримкою.

Новий альбом

Спалах. Життя і творчість Якова Калашника /Автор есе, упорядник Віталій Старченко.- Дніпропетровськ:АРТ-ПРЕС, 2015.- 136 с.

присвячений життю та творчості видатного наддніпрянського художника-шістдесятника Якова Петровича Калашника (1927-1967) і є запізнілою реабілітацією культурницької громадськості Дніпропетровська перед яскравим і самобутнім хистом Живописця і Навчителя живописців.
У виданні вийшли мистецтвознавче есе, спогади, поетичні присвяти, фотодокументи та репродукції з творів майстра.

Російськомовна книга

 

Миллер Л.Энергия преодоления: 30-летию Запорожской АЭС посвящается.- Запорожье: Дикое Поле, 2014.- 145 с.

не художнє оповідання, а скоріше,історична хроніка. Вона складається зі спогадів ветеранів станції, публікацій в газеті «Енергія», матеріалів музею ВП ЗАЕС і, звичайно, книг, написаних тими, хто стояв біля витоків будівництва станції. Це легендарне «Будівництво, яке було» Рема Хеноха, «Залізний потік» і «ГОЕЛРО-90 років» Леоніда Прохорова.
Спогади, вміщені у цьому виданні, записані в різний час.

 

 

Літературно-художнє видання

 

Рыжий Е.Чудесная кулиса: Пьесы и сценарии для воскресных и общеобразовательных школ.- Днепропетровск:Издатель Надежда Тубальцева, Трехсвятительский храм, 2015.- 104 с.:ил.-

добрий помічник тим, хто організовує шкільні заходи, виступає на сцені і шиє костюми до вистав. П'єси і сценарії, що входять до збірки, присвячені головним православним святам: Великодня Господнього та Різдва Христового, дня пам'яті улюбленого святого на Русі - Миколи Чудотворця, день святих Жон-мироносиць, а також свята Першого дзвоника в недільній школі.
Ілюстрації - Ірини Плетень, ескізи і викрійки костюмів - Євгенія Шляхтина, дизайн - Ольги Мельник.

 

В серії «Пізнавай і шануй свій рідний край» вийшов українською та англійською мовами фотоальбом

Повік Герой в народі не вмира, Який поліг на березі Дніпра…1943-1944.70-річчю форсування Дніпра та визволення Дніпропетровської області присвячується (фотоальбом) / гол.ред. О.Ремова.- Дніпропетровськ: Дніпрокнига, 2013.- 399 с.- (Пізнавай і шануй свій край).- укр.та англ.мовами.

Війна. Слово викликає страшні асоціації навіть у тих, хто знає про неї лише з розповідей, книг, кінофільмів, пісень. Що ж довелося пережити людям, які пройшли через пекло фронту, окупації, розрухи, голоду?. І не просто пережити, а вистояти, перемогти…
До видання увійшл
и унікальні фотографії, документи, раритети періоду 1930-1950-х років,а також сучасні фотоматеріали, що відображають турботу влади і суспільства про ветеранів.
Книга допоможе в патріотичному вихованні молоді на прикладі героїв-визволителів нашої області, героїв Дніпра.
Героям-переможцям присвячується це видання. Схилимо голови перед їх мужністю, стійкістю і самовідданою любов`ю до Батьківщини.
Слава Вам і наша щира вдячність!

Запрошуємо усіх бажаючих читачів ознайомитись з цими та іншими новими цікавими книжками, що надійшли в бібліотеку.

 

 

Колективу видавництва бажаємо успіхів в друкарській справі та подальшої співпраці з бібліотекою.