Цибенко Микола Іванович

 

автор восьми книжок та книжечок: «Ключ-трава» (вінок сонетів), казки «Лисяче серце» та «Пригоди Тихослава», «Сім казок» (за мотивами народних казок), «Елементи віршознавства» (книжечка для початківців), збірка сонетів «Ожуг», «Надписи» тощо.

 

Бібліотека висловлює щиру подяку за подаровані примірники (20.10.2016 р.) книжки п`єс та відеоматеріал в обмінний фонд бібліотеки.

Перед нами збірка драматичної літератури - п`єси

Цибенко М.І. Як працює димохід…:П`єси.- Д.: Ліра, 2013.- 170 с.

для виконання на сцені. Читаючи ці п`єси, звертаєш увагу на те, як автор, Микола Цибенко, використовує «робочий інструмент» - мову. Уже сама назва збірки, метафорична, такі ж поетично-образні і назви п`єс («Євшан-зілля», «Зупинка», «Чарівна криниця» та ін.). Володіючи поетичною майстерністю, автор не міг не використати поезію в текстах своїх п`єс. Про що б не йшлося в окремих творах, усі вони пов`язані любов`ю, джерельною чистою мови, можливо, деякою мірою і наївом, враховуючи несентиментальне і прагматичне сьогодення.
Книга розрахована на працівників театру, може бути цікавою і для широкого кола читачів

 


Гарним дарунком користувачам бібліотеки буде казка – гра Луганського театру ляльок записана на DVD – диску.

Цибенко М.І. Чарівна криниця [Електронний ресурс]:казка-гра:вистава Луганського театру ляльок.- Б.М.; 2010.- DVD.


Казку для лялькового театру надрукував журнал «Початкова школа» ще 1995 року. Ця п’єса не один рік з успіхом йшла українською мовою під оплески юних глядачів в Луганському театрі ляльок у постановці режисера, заслуженого артиста України Леоніда Попова.
З 6 по 28 квітня 2013 р.на сцені Дніпропетровського академічного молодіжного театру ( вул. Московська, 21) проходив Фестиваль української казки «Чиста криниця». На глядачів, зокрема, також
чекала зустріч з виставою «Чарівна криниця».
Казка побудована на вічному протистоянні добра i зла. Добрий чарівник побудував
криницю, яка дарує чудодійну воду — слабким надає сили, злих перетворює у добрих, неохайні стають охайними. Проте такої дії чарівної криниці не міг витримати злий чарівник, який вирішив заплутати криницю павутиною з допомогою залізного павука. У боротьбу з павуком вступають Свинка, Вовчик та Півник. I хоча втручається злий чарівник, але все ж справедливість перемагає i злому чарівникові нічого не зостається як втікати.
А ще у цьому творі на повен голос звучить актуальна тема екології.

Тож запрошуємо усіх бажаючих ознайомитися з вище зазначеними фантазійно-поетичними текстами цікавих п`єс.

 

Бажаємо здоров`я і творчих успіхів талановитій людині та подальшої співпраці з бібліотекою!