#MADEINUKRAINE

Савостіна Юлія. #MadeinUkraine. Купуй, смакуй, мандруй / Ю. Савостіна, Л. Тарапакіна, Ю. А. Огородник. – Київ : Самміт-Книга, 2017. – 251 с. : фот. кольор.

Мандруйте, куштуйте, купуйте самі,
беріть з собою дітей та гостей.
І відкривайте для себе Україну – ту,
що добре знаєте, а радше ту, яку досі не бачили.
Вона – неймовірна!

Ваші Юля, Лала, Аврора

 

Книга «#MADEINUKRAINE» створена журналісткою з економічних питань Юлією Савостіною після річного експерименту, написана за три тижні. І складність полягала тільки в тому, щоб скоротити зібраний матеріал. 

Щоб охопити таку велику тему, Юлія запросила до співавторства двох експертів у своїй справі – тревел-журналістку Лалу Тарапакіну, що спеціалізується на українському туризмі, й Аврору Огородник – головну адвокатку місцевої гастрономії. Разом вони розповідають про наймальовничіші куточки України, які варто відвідати, про найсмачніші ресторани та гастрономічні крамниці з локальними продуктами і винами, про цікаві сувеніри, якісні речі й затишні готелі та, звісно ж – про людей, які все це створюють і підтримують. Юлія, Лала й Аврора не йдуть протоптаними стежками та сходженими туристичними маршрутами. Вони весь час мандрують, аби знаходити нове, цікаве, корисне та досі незвідане, відкривати Україну і для її громадян, і для гостей.

Після складання списку місць, продуктів, тем, які хотілось охопити, авторкам стало сутужно. Об’єктів виявилося більше ста. Дівчата вважають, що кожен українець має відвідати ці місця, купити рекомендовані товари або спробувати місцеві страви. Чому мають? Тому що вони не сумніваються в якості пропонованих послуг і товарів. Вони просто діляться своїми відкриттями. Три розділи у книзі: мандруй, купуй, смакуй. Це дуже цікаво! Після прочитання відчуваєш гордість за Україну та хочеться відразу вирушити в дорогу. 

Лала Тарапакіна вважає, що вивчати свою країну набагато складніше, ніж подорожувати світом. З новими країнами завжди легше: ви знаєте наперед, що це не на довго, на кілька днів чи тижнів, і, заплющивши очі на маленькі недоліки, прощаєтесь без туги. Зі своєю країною так не вийде. Тому у виданні зібрані локації обов’язкових до відвідування найкрасивіших місць, гостинних готелів, смачних ресторанів, доброзичливих ферм, цікавих майстерень і магазинчиків, які автори відвідали, перевірили, переконалися в якості та можуть із радістю вам рекомендувати. І гостям України цей путівник також стане в нагоді.

Для Аврори Огородник завданням було в цій книзі прокласти місточок між тим, хто готує найкращий в країні грибний суп і тим, хто про нього лише читав. Привезти того, хто тільки нещодавно дізнався, що в Україні повно річкової форелі в місце, де вона пречудово ловиться. Дати правильні орієнтири на дійсно смачну їжу, приготовлену з любов’ю.

Видання занурює нас у наймальовничіші місця України, найсмачніші ресторани, місцевих виробників вин і гастрономії, розповість про цікаві сувеніри, якісні та затишні речі і, звісно, про людей які їх створюють. Тут ми не знайдемо типових туристичних маршрутів, а відкриємо для себе нову незвідану дивовижну Україну. 

Просто розкрийте книжку і вирушайте в те місце, яке для вас обрав випадок. І, можливо, ви відкриєте для себе цілком нову Україну, про яку до сьогодні не здогадувалися. 

 


 

Світлана Стойчан
за матеріалами з фонду ДОУНБ

Опубліковано: Березень 2023